Mowgli Welpen

De Mowgli welpen zijn jongens tussen de 7 en 11 jaar oud. Ze zijn ieder zaterdagmiddag te vinden op onze blokhut tussen 14.00 uur en 16.15. Ze dragen een groene blouse en een groepsdas. Als je bij de Mowgli welpen komt kijken zul je van Akela horen: Jalahiiii. Als je bent geïnstalleerd, wordt je opgenomen in een nest, en weet je wat Jalahiiii betekend.

Bij de Mowgli welpen draait alles om het jungleboek. De avondturen van de wolvenstam gaan de welpen op hun eigen manier beleven. Ze worden jonge wolven en jagen samen met de oude wolven rond de raadsrots in de jungle.

De welpen gaan op fiets-, speur- en survivaltochten, doen aan sport en andere creatieve programma’s. Natuurlijk is er ook aandacht voor de natuur en leuke bosspellen.

In de zomervakantie gaan we 5 dagen op kamp. We kamperen dan op een boerderij of blokhut in een bosrijke omgeving. Tweemaal per jaar gaan we op themaweekend. ‘s-Avonds hebben we dan meestal een kampvuur waar we spannende verhalen vertellen.

De welpen hebben zaterdag voor de opkomst de mogelijkheid om vaardigheden te leren. Die komen van pas in de jungle en als verkenner.

Als je nieuwsgierig bent en wel van een uitdaging houdt kom dan eens langs bij de welpen.

Shanti Welpen

De Shanti welpen zijn meisje in de leeftijd van 7 tot 11 jaar. Ze draaien iedere zaterdag middag van 14.00 uur tot 16.15. Ze zijn te herkennen aan de groene blouse en de groepsdas die ze dragen.

De Shanti welpen spelen en leven in de jungle, daar is ook een mensendorp waar het meisje Shanti leeft. De Shanti welpen zijn in vier groepjes verdeeld, die we nesten noemen. Elk nest heeft een Gids, de oudste welp van het nest. Samen met de andere nesten beleven de  Shanti welpen elke zaterdag weer nieuwe avonturen. Zo leren wij de kinderen samen te werken met andere kinderen.

Bosspelen, knutselen, speurtochten, sporten, spelletjes doen, fietsen, zwemmen, koken en bakken, stukjes instuderen zijn een kleine greep uit het totale spelaanbod van de Shanti welpen. Als het weer het toe laat spelen we zeker buiten.

We gaan tenminste twee maal per jaar op weekend. Tijdens de eerste week van de zomervakantie gaan we vijf dagen op kamp. We slapen dan in een blokhut. We beleven dan allerlei avonturen met zeerovers, elfjes, striphelden en vreemde figuren.

Als nieuwe Shanti welp, die bij ons in de kring komt, wordt je na ongeveer twee maanden geïnstalleerd. Net als de andere welpen mag je dan een groene blouse en groepsdas dragen. Ons motto is veel lol maken en plezier beleven samen met de andere welpen en de staf.

Durf jij het aan om een dagje mee te kijken met onze Shanti welpen? We zouden het erg leuk vinden als je bij ons zou komen kijken!