Aug
31
2:00 PM14:00

Overvliegen

Op zaterdag 31 augustus draaien alle overvliegers voor de laatste keer mee met hun huidige speltak en gaan ze halverwege de middag door middel van allerlei activiteiten over naar hun nieuwe speltak. Vergeet niet om wat schone kleren mee te nemen voor naderhand, want je kunt wat vies worden.

View Event →
Sep
18
7:30 PM19:30

Fakkeloptocht bevrijding Eindhoven

De belangrijkste feestdag sinds de Tweede Wereldoorlog in Eindhoven is de dag waarop Eindhoven bevrijd werd van de Duitse bezetter: 18 september 1944.
Op deze dag trokken geallieerde Britse grondtroepen na zware gevechten vanuit Valkenswaard naar Eindhoven, terwijl vanuit Son Amerikaanse parachutisten via de Fellenoordse overweg het centrum van de stad naderden.

Elk jaar op 18 september herdenkt Eindhoven de bevrijding in 1944 door de Amerikaanse 101-ste Airborne Division en het Tweede Britse leger met het fakkeldefilé in de Eindhovense binnenstad.

Ieder jaar wordt het bevrijdingsvuur, dat door wielrenners uit Bayeux is opgehaald, van het 18 septemberplein naar het Stadhuisplein gebracht. Dit gebeurde vanaf 19.30 uur in een grootse optocht met veteranen, legervoertuigen, diverse muziekkorpsen en sportverenigingen.

De burgemeester van Eindhoven, John Jorritsma, ontsteekt met dit vuur de fakkel bij het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein. Het bevrijdingsvuur blijft tot donderdag 10 oktober 2019 branden.

Wij verzamelen met onze leden voor de ingang van de Bijenkorf aan het 18 Septemberplein in Eindhoven.

View Event →
Dec
27
to Dec 29

Houthakkersweekend

Zoals elk jaar gaan de speltakken; verkenners, explorers, pivo’s en stam weer op Houthakkersweekend op 27, 28 en 29 december. Ook de gidsen zullen één dag komen helpen. Ze zullen slapen in de blokhut van scouting Stratum en gaan hakken op de Strabrechtse Heide. Informeer voor meer informatie bij je eigen speltak. Hout kopen? Klik hier

View Event →

Jun
15
to Jun 16

Sportweekend

Van zaterdag 15 juni tot en met zondag 16 juni staat het sportweekend van scouting AZG in Waalwijk weer op de planning voor de Verkenners en de Gidsen. Neem voor meer informatie contact op met de leiding van dit speltak.

View Event →
May
10
to May 12

Stam weekend

Van vrijdag 10 mei tot en met zondag 12 mei staat het jaarlijkse Stam weekend op de planning. Voor meer informatie neem contact op met de voorzitter of secretaris van de stam groep.

View Event →
Mar
30
2:00 PM14:00

Open dag

Zaterdag 30 maart is onze open dag, vanaf 14:00 uur tot ongeveer 17:00 uur ben u van harte welkom om onze scoutinggroep te komen bekijken. Koffie of thee staat voor u klaar. Tot dan!

View Event →