Explorers

Explorers zijn jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar oud. Zij draaien op vrijdagavond vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur met de optie om te blijven tot uiterlijk 01.00 uur. Ze dragen een rode blouse en groepsdas.

Explorers, ook wel Rowans en Sherpa’s genoemd, proberen zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Eens in de drie maanden maken wij een programmaplanning. Door de vrije keuze van programma’s komen zowel typische meisjes als jongens programma’s aan bod. De begeleiding adviseert en heeft de eind verantwoordelijkheid. Programma’s die veelal door de groep gekozen worden zijn kampweekenden, sport, video, quiz, spelavonden, survival, excursies, koken en een feestje organiseren.

In de kerstvakantie gaan we samen met de verkenners, de pivo’s, de stam en leiding op houthakkersweekend. Dit is een gezellig weekend waarbij we met z’n alle in een blokhut slapen. Overdag gaan we houthakken en ’s avonds doen we een leuk spel.

Ieder jaar in de zomervakantie gaat de groep een week op kamp. Er wordt geprobeerd om ieder jaar een ander gebied te nemen. Zo is de groep al eens in Luxemburg, Duitsland en Oostenrijk geweest. Het geld voor kamp proberen we met z’n allen te verdienen met acties zoals de Kennedymars, Festivals (zoals PinkPop en Lowlands), en Jantje Beton collecte.

Wij draaien in een geweldige sfeer en jij bent van harte welkom om daaraan bij te dragen.