Pivo’s

Pivo’s zijn jongens en meisjes gemengd in de leeftijd van 18 tot 23 jaar. Zij draaien iedere vrijdagavond van 19.30 uur tot 22.00 uur met de optie om te blijven tot uiterlijk 01.00 uur. Pivo’s dragen een rode blouse en een groepsdas.

Bij de pivo’s is er een eigen bestuur dat door middel van stemmen wordt gekozen. Ze bepalen de eigen regels in overleg met elkaar. De programma’s worden zelf gekozen, gemaakt en georganiseerd. Pivo’s zijn geheel verantwoordelijk voor en met elkaar, er is geen begeleiding. Wel krijgen ze waar nodig advies en ondersteuning van een adviseur.

Op vrijdagavond doen we verschillende activiteiten. Van bosspelen, bordspellen en kampvuuravond, tot een gezellig feestje. Na het programma is er nog de mogelijkheid om gezellig wat te drinken en te kletsen in het lokaal.

Natuurlijk gaan we ook op weekend. Dit wordt georganiseerd door de pivo’s zelf. Van blokhut tot programma’s en van het avondeten tot een stapavond. Voor kampen geldt dit hetzelfde. We gaan een week ik de zomervakantie op kamp, vaak naar het buitenland. Dit is de leukste activiteit van het hele scoutingjaar!

Ook zijn de pivo’s een soort kweekvijver voor aanstaande leiding bij de jongere speltakken. Vele van de pivo’s is dan ook leiding binnen de groep. Kortom de pivo’s zijn een jonge dynamische groep waar veel kan, mag en gedaan wordt.

Kom gezellig een avondje meedraaien met ons!