Verkenners

Verkenners zijn jongens tussen de 11 en de 15 jaar oud. Ze komen iedere zaterdag middag samen om groep te draaien van 14.00 uur tot 17.00 uur. De Verkenners dragen een beige blouse en een groepsdas.

Verkenners hebben samen veel plezier, werken goed samen en helpen elkaar altijd. Samen trekken er op uit om allerlei avonturen te beleven. Wij gaan bijvoorbeeld vlotvaren of naar de bossen voor een sluipspel. We sporten of organiseren een dropping. We gaan pionieren en maken dan met hulp van touwen en palen een toren, stormbaan, of brug.

Een paar keer per jaar gaan we op weekend om te kamperen in de bossen. Er wordt geslapen in tenten en koken ons eigen eten. De ene keer doen we dat op een gaspit, de andere keer met behulp van een houtvuur. ’s Avonds hebben we dan een nachtspel of een kampvuur. Ook je survivalkennis wordt regelmatig op de proef gesteld.

In december hebben we een houthakkersweekend. We slapen dan in een blokhut. In het bos kappen we overdag hout. We leren dan met een bijl en zaag omgaan, hoge bomen omhakken en het bos onderhouden.

Een keer per jaar gaan we op kamp, meestal in de eerste week van de zomervakantie. We kamperen in tenten in de bossen. Soms gaan we zelfs naar het buitenland. Dat is de gezelligste week van het jaar. In die week doen we veel aan sport en spel en trekken we er vaak op uit. Ook kanoën, abseilen, hike met rugzak en andere avonturen kunnen op zo’n kamp werkelijkheid worden.

Een nieuwe verkenner wordt na een aantal maanden geïnstalleerd. Eerst moet je aan een aantal vaardigheidseisen voldoen. De vaardigheden worden op de zaterdagen in praktijk gebracht.

Wij weten zeker dat je bij onze verkennersgroep een grandioze tijd tegemoet gaat en veel lol zal beleven aan het lid zijn van scouting. Kom dus gerust een keer kijken!

Gidsen

Gidsen zijn meisjes van 11 tot 15 jaar oud. Ze draaien iedere zaterdag middag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Ze zijn te herkennen aan hun beige blouse en groepsdas.

Wij verzinnen met z’n allen de programma’s waarbij gezelligheid, lol, spanning en avontuur voorop staan zowel op creatief als sportief gebied. De echte scouting activiteiten worden daarbij natuurlijk niet vergeten. Primitief koken, vlottentocht, pionieren, kampvuur, dropping en zo kunnen we nog heel lang door blijven gaan.

We gaan ongeveer vier keer per jaar op weekend. Meestal gaan we in tenten, maar wanneer het echt te koud wordt gaan we in een warme blokhut. Soms komt het voor dat er helemaal geen tenten meegaan of dat het weekend totaal onverwacht is. In de zomervakantie gaan we met z’n allen een week op kamp. Elke ronde, dit is een groepje, heeft dan zijn eigen tent, bouwt zijn eigen keuken en kookt zelf. Dit is dan ook een van de hoogtepunten van een scoutingjaar.

Elke speltak heeft zijn eigen uniform, dus ook de gidsen. Als je na 2 maanden besluit erbij te willen blijven wordt je geinstalleerd en mag je ook een uniform dragen. Je wordt natuurlijk niet zomaar geinstalleerd. Je moet eerst wel enkele vaardigheden kunnen en kennen.

Ook kunnen er bij de gidsen insignes verdient worden voor op je blouse. Hiervoor moet je de leiding een aantal opdrachten kunnen laten zien. Een voorbeeld van een insigne is bijvoorbeeld het EHBO-insigne. Hier moet je laten zien dat je goed een verband aan kunt leggen en hygiënisch kunt werken.

Lijkt je het leuk, kom gerust een keer kijken bij de gidsen