2017DatDurfIkWel-300x200.jpg

Vrijwilliger worden?

Ben jij enthousiast, geef je goed leiding en vind je het leuk om kinderen en jongeren te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling? Of heb je misschien bestuurlijke kwaliteiten die je wilt inzetten?
Dan is Scouting Joh. Vianney op zoek naar jou!

Je kunt aan de slag als leidinggevende bij een bepaalde leeftijdsgroep, als bestuurslid of in een ondersteunende rol.

Leidinggevende bij een speltak:

Als leidinggevende bij een van de leeftijdsgroepen (speltakken) zorg je, samen met de rest van het team en de teamleider, voor een te gek programma voor de kinderen of jongeren, waarbij meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. De jongeren speltakken tot 15 jaar draaien op de zaterdag middag en de oudere speltakken 15+ draaien op de vrijdag avond. Buiten deze ‘opkomsten’ bereid je als leidingteam het programma en de eventuele kampen voor. Voor een functie als leidinggevende geldt voor de jongeren speltakken een minimumleeftijd van 16 en voor de oudere speltakken een minimumleeftijd van 18.

Bestuurlijke functie:

Naast de leidinggevenden die in de Scoutinggroep zorgdragen voor het programma-aanbod voor de jeugdleden, zijn er tal van ondersteunende functies die belangrijk zijn voor een goed draaiende groep. Bij Scouting kun je besturen, maar je kunt ook een bijdrage leveren als materiaalmeester of gebouwbeheerder. Als groepsbegeleider heb je veel contact met de leidingteams en als praktijkbegeleider zorg je ervoor dat iedere vrijwilliger zich binnen de groep kan ontwikkelen door middel van Scouting Academy. Kortom, er zijn heel veel verschillende en uitdagende functies! Je bent daarbij al een topvrijwilliger als je maar een paar uur van je vrije tijd aan Scouting kunt besteden.

Lijkt het je leuk om een keer een middag mee te komen proefdraaien of wil je simpelweg wat meer informatie, neem gerust contact met ons op.

Hopelijk tot snel!

Naam *
Naam
Geboortedatum *
Geboortedatum
Geslacht *
Voorkeur *
Kies één of meerdere opties